Hvem Opfandt Ski?

21. June 2021
PEXELS.com

Har du spekuleret over hvordan ski er kommet til verden? Hvordan har menneskeheden kunne stole på at binde to tynde træplader til fødderne for at glide ned af snebakker værne sikkert? Følg med i indlægget her for at få svaret.

Man er ikke helt sikker på hvornår det opstod eller hvordan det kom til verden. Men eftersigende så har historikkerne kunne aflæse ud fra tegninger på klipper om brugen af skier dengang. Det siges at skierne blev opfundet for ca. 35.00 år siden og blev dengang brugt til noget helt andet end morskab og fornøjelse. 

Dengang blev det bl.a. Brugt til at jage dyr for føde, det var meget lettere og hurtigere end at jage dyret på ben i sne og is. Senere hen blev det så brugt som transport, så man kunne krydse lange strækninger, når vinteren frøs til is. 

Først i ca. Midten af 1700 tallet gjorde menneskerne skiløb til en ting. Det var vores Norske venner, der startede med det. Den norske hær afholdte konkurrence for at teste deres soldaters evner. 

Og først i 1924 kom skiløb officielt med i De Olympiske Lege, efter at man fandt ud af hvilken adrenalinrus man fik af at stå på ski. 

23. September 2021
Ski har faktisk to betydninger, men som passer under samme kategori - nemlig ski som udstyr, men også det at stå på ski.UdstyrVi kan starte … Læs mere