Hvad Er Sne?

18. June 2021
Pixabay, kristamonique

Sne er noget, der falder fra himlen som nedbør. Det består af iskrystaller og bliver formet, når de falder ned gennem skyerne. De kilstrer sammen og bliver til disse smukke snefnug, som vi nok alle har prøvet at fange med hænderne.

De bliver først dannet, når temperaturen i skyen er 0 grader eller under. 

Der er også forskel på størrelsen af snesnug. Ligeså snart temperaturen er omkring 0 grader, bliver snefnugene også automatisk større, fordi de smelter sammen, når de falder ned fra himlen. Modsat, hvis det er koldere i vejret, klistrer de ikke nær så meget og derfor bliver fnugene mindre.

Sne kan falde kort eller vedvarende i Danmark, hvor skyerne bliver dannet til snebyger over vandet og bliver blæst ind over kysterne og laver snefald.

Det svinger meget fra år til år, hvor meget sne der falder i Danmark. Tidligere har det faldet i de kolde måneder, men efterhånden har det indskrænket sig lidt, så det umiddelbart kun er i december og januar. 

Nogle gange kan det dog også gå helt ud over sin vanlige gøren, så der lige pludselig falder sne i april måned. Min egen bedste, der har fødselsdag i slut april, har prøvet at have snefald på dagen.

Skiltet øverst viser, at denne tekst var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Der kan du bestille et sortiment fra Sif Jakobs.